Woonzorgcomplex Arnhem


Aan de centrumring van Arnhem is door ons een ontwerp gemaakt voor een sociaal-maatschappelijk centrum, met 21 appartementen. Het betreft een combinatie van verbouw en nieuwbouw. In het gebouw werken verschillende sociaal-maatschappelijke organisaties samen.



Het gebouw is op de begane grond rondom een patioruimte georganiseerd. Aan deze buitenruimte grenst een restaurantruimte. Rondom het restaurant liggen de vergaderruimten, een internetruimte en een expositieruimte. De kantoorruimten van de verschillende organisaties zijn gesitueerd in separate compartimenten.



Op de verdiepingen zijn 21 wooneenheden voor jongeren gerealiseerd binnen een begeleid-wonen programma. De wooneenheden zijn geschikt voor zowel één- als tweepersoons huishoudens, zijn flexibel indeelbaar en kunnen geschikt worden gemaakt voor mindervalide bewoners.



Door de directe ligging aan de centrumring hebben we te maken met een zware geluidsbelasting. De glazen schermen voor de kozijnen voor de appartementen dienen als geluidswering. De ontsluiting en de buitenruimte van de appartementen liggen aan de zonnige en geluidsarme patiozijde.
Het is een ingetogen en markant hoekgebouw dat qua schaal en materialisering aansluit bij de omliggende bebouwing.



LocatieArnhem
ThemaZorg
TypeNieuwbouw
OpdrachtgeverPortaal Vastgoed Ontwikkeling
StatusOpgeleverd
CopyrightVan de Looi & Jacobs Architecten

Gerelateerde projecten