Orthodontie praktijk Arnhem


De orthodontiepraktijk is gebouwd op een driehoekig stukje restgroen nabij een wijkwinkelcentrum. Aan de voorzijde van de locatie ligt een drukke wijkontsluitingsweg. Aan de andere zijde liggen de parkeerplaatsen van het winkelcentrum en de toegangsweg hier naartoe. Het markante driehoekige gebouw definieert de oorspronkelijke stedelijke restruimte in gevormde vorm. Op de begane grond bevindt zich de orthodontiepraktijk en op de eerste verdieping de privé-ruimten van de praktijk en een bovenwoning.

De begane grond is opgetild om afstand tot het maaiveld en het autoverkeer te creëren. De entreeruimte over twee verdiepingen is gesitueerd nabij het naast gelegen wijkwinkelcentrum. Vanuit de entree doorsnijdt een hoge gangruimte het gebouw. Een daklicht zorgt voor daglicht midden in het volume.

De gang mondt uit in een tweeverdiepingen hoge videruimte. Deze ruimte, georiënteerd op het zuiden, compenseert het ontbreken van een privé buitenruimte. De gevelopeningen zijn zo gesitueerd dat zo min mogelijk van het autoverkeer om het gebouw heen wordt ervaren, en uitzicht wordt geboden op doorzichten naar de groene buitenruimte in de omgeving. De inrichting en het vaste meubilair zijn ook door ons ontworpen. Voor dit project is ons in 1996 de architectuurprijs van de stad Arnhem, de Heuvelinkprijs, toegekend.

LocatieArnhem
ThemaMedisch centrum
TypeNieuwbouw
OpdrachtgeverBoezeman Orthodontist
StatusOpgeleverd
CopyrightVan de Looi & Jacobs Architecten
Prijzen en nominaties1e prijs Heuvelinkprijs

Gerelateerde projecten