Lohmankliniek voor mondzorg Doetinchem
tandartspraktijk Dental Clinics


De praktijk is ontstaan door het samenvoegen van twee praktijken tot één tandheelkundig centrum met 10 behandelruimtes plus bijbehorende voorzieningen zoals receptie, wachtruimte en personeelsruimten. Na een aantal jaar is het centrum uitgebreid met 6 behandelruimten en diverse praktijk ondersteunende ruimten. Stedenbouwkundig was de eis dat de kavel slechts voor een beperkt deel bebouwd mocht worden. Daarnaast moest het parkeren op eigen terrein plaats vinden.

Om aan alle eisen tegemoet te komen zijn de behandelruimtes in twee lagen aan de voorzijde van het gebouw gesitueerd. Aan de achterzijde is de verdieping, met ondersteunende voorzieningen, een halve verdieping opgetild, waardoor het tussen de behandelruimtes ligt. Parkeren is achter het gebouw gesitueerd, deels onder de opgetilde verdieping. De entree, een ruimte over 2 lagen aan de oostzijde van het gebouw is overhoeks verbonden met de straat. Aan de westzijde van het gebouw bevinden zich de personeelsruimten. De koffiekamer, over twee verdiepingen opent zich gelegen aan een privetuin.
Ondanks de druk van het programma in relatie tot de beschikbare bouwoppervlakte is er een grote mate van transparantie met een warme sfeer in het centrum gerealiseerd.LocatieDoetinchem
ThemaMedisch centrum
TypeNieuwbouw
Opdrachtgeverdhr. Harbers, dhr. Miederna, mevr. Van Gend
StatusOpgeleverd
CopyrightVan de Looi & Jacobs Architecten
Prijzen en nominatiesArchitectuurprijs Achterhoek 2e prijs

Gerelateerde projecten