Woning America


In het kerkdorp America, provincie Limburg, hebben we een vrijstaand houten woonhuis ontworpen. Na het plaatsen van het houtskeletbouw casco gaat onze opdrachtgever de woning zelf afbouwen. De keuze voor houtbouw is om die reden een heel praktische. Vanzelfsprekend speelt voor ons de lage CO2 voetafdruk van houtskeletbouw een belangrijke rol.
Open ruimte

Het woonprogramma is zowel naar de stille straat als naar de privé tuin gericht. Door lange zichtlijnen langs de binnenwanden en over de diagonalen voelt dit compacte woonhuis ruim aan. Middels een vide en een opentrap in de woonkamer loopt de begane grond ruimtelijk over in de verdieping, waar twee slaapkamers, een werkplek en een badkamer zijn gelegen.


Efficiënte energiehuishouding

De grote glasoppervlaktes op het zuiden zorgen in de winterperiode voor opwarming van de woonvertrekken. De overstek voorkomt opwarming in de zomer. Op de begane grond bevind zich de technische ruimte waar de warmtepomp is geplaatst. Het grote dak is op het zuiden gericht. De aanwezige zonnepanelen zorgen ervoor dat het een energie producerend woonhuis is.

LocatieAmerica
ThemaParticulier wonen
TypeNieuwbouw
OpdrachtgeverParticulier
StatusOntwerp

Gerelateerde projecten