Woonzorgcentrum Eilandstate ArnhemUitgangspunten voor het ontwerp zijn het zelfstandig wonen van de cliënten in een beschermde, veilige omgeving. Met veel openheid, zodat het leven om je heen ervaren kan worden en waarbij het hebben van contact met de buitenwereld en ontmoeten vanzelfsprekend is. In alle facetten is geprobeerd een prettige, lichte woonomgeving te creëren, zonder de uitstraling van een instituut. Centraal gelegen is de vier verdiepingen hoge entreehal. Vanuit hier is een goede oriëntatie mogelijk. De entreehal verbindt ruimtelijk de entree met loungeruimte, de multifunctionele ruimte, de kantoorruimte en de appartementen met elkaar.
In het verlengde van de entree hal bevindt zich de open entree naar het café, restaurant met bar. Rondom deze centrale ontmoetingsplek zijn de ruimtes ten behoeve van de dagbehandeling en de stilteruimte gelegen. De winkelruimte, de kapper en de pedicure zijn ook bedoeld voor de wijkbewoners.

Op de drie bovengelegen verdiepingen zijn in de zuidvleugel 48 intramurale zorgappartementen. Kenmerkend is de gangruimte met vides en een daklicht over de volle lengte van het gebouw. Deze middengang, ‘de straat’, heeft hierdoor tot op de 1e verdieping midden in het gebouw daglicht. De ‘straatgevels’ zijn van hout en baksteen. Alle appartementen hebben door middel van een raam in de keuken contact met de binnenstraat.
In de noordvleugel zijn over drie verdiepingen met een eigen ontsluiting vanuit de centrale hal 15 zelfstandige senioren appartementen gesitueerd. Deze appartementen zijn ruimer van opzet dan de intramurale zorgappartementen en hebben zowel aan de galerijzijde (oostzijde) als aan de woonkamer en slaapkamerzijde (westzijde) een buitenruimte.
De buitenruimte op het dek is toegankelijk voor personenauto’s en taxibussen. Daarnaast bestaat de inrichting uit terrassen en groenvoorzieningen. De plint van het woonzorgcentrum wordt gecombineerd met de Toren van Gelre. In de plint bevinden zich de parkeerplaatsen en bergruimtes.


LocatieArnhem
ThemaZorg, Sport en Cultuur
TypeNieuwbouw
OpdrachtgeverVivare
StatusOpgeleverd
CopyrightVan de Looi & Jacobs Architecten

Gerelateerde projecten