Tandheelkundig Centrum Volendam
tandartspraktijk | orthodontie | parodontologie | tandtechniek
begane grond bestaand

1e verdieping bestaand

Verouderd gebouw

Het bestaand centrum is gebouwd in 2 fasen. Het eerste deel in 1996 en het tweede in 2006. Het gebouw voldoet niet meer aan de huidige werkwijze en is sterk gedateerd. Daarnaast is er behoefte aan extra behandelkamers. De vraag is het complex te transformeren naar een moderne, multi-disciplinaire praktijk voor tandheelkunde en mondzorg. Het centrum zal onderdak bieden aan de specialismen in tandheelkunde, orthodontie, parodontologie, endodontologie, kindertandheelkunde en ouderenzorg.


Efficiënte routing met een open uitstraling

Essentieel voor de verbouwing is om het gebouw gebruiksvriendelijk te maken met een transparante indeling en structuur. In het hart van de praktijk bevindt zich de centrale entree. Hiernaast bevinden zich op de begane grond de receptie, de wachtruimte, zeven behandelkamers met sterilisatieruimte, orthodontiepraktijk, de hoofdtrap en de lift. De behandelruimtes worden als transparante eenheden zodanig in de ruimte geplaatst, dat de loopzone van de patiënten gescheiden wordt van de assistentes en tandartsen.


Op de eerste verdieping is de wachtruimte door een vide ruimtelijk verbonden met de begane grond. Hier is ruimte voor negen behandelkamers, een tandtechnische ruimte, spreek- en kleedruimtes. Op de toegevoegde dakverdieping zijn naast een conferentie/ koffieruimte, de administratie, een vergaderruimte en een installatieruimte gesitueerd. Het gebouw wordt voorzien van een nieuwe (energetische) buitenhuid. De installaties worden vernieuwd en maken gebruik van alternatieve energiebronnen.De vraag is het complex te transformeren naar een moderne, multi-disciplinaire praktijk voor tandheelkunde en mondzorg.


ontwerp begane grond

ontwerp 1e verdieping

ontwerp 2e verdieping
LocatieVolendam
ThemaMedisch centrum
TypeTransformatie
OpdrachtgeverTandheelkundig Centrum Volendam
StatusIn voorbereiding

Tandheelkundig Centrum Volendam - Sportlaan - Tandartspraktijk - Tandarts - Orthodontie - Paradontologie - Transformatie - Architectuur - Interieur

Gerelateerde projecten