Biobased woning Silvolde


In deze levensloopbestendige woning zijn alle voorzieningen aanwezig op de begane grond. Extra ruimtes als een werkplek en een extra slaapkamer met badkamer bevinden zich op de verdieping.
De architectuur is van deze tijd en wijkt af van de omliggende huizen. Stedenbouwkundig voegt de woning zich in de straat, door de dakrichting aan te nemen van de bestaande jaren '60 en '70 woningen.
De leefruimtes zijn gesitueerd aan kleine buitenruimtes, waardoor licht en contact met buiten overal aanwezig is. De wens van de opdrachtgevers was een huis met een hele lage ecologische voetafdruk, een hoog comfortniveau, energieneutraal, met kleine buitenruimtes. De woning is gebouwd als een houtskelet met houtvezelisolatie, triple beglazing in Fintihouten kozijnen, warmteterugwinning uit de ventilatielucht en zomernacht koeling. De fundatie en vloer van de begane grond bestaat uit schuimglaskorrels, een recyclebaar restproduct uit de glasindustrie met goede isolerende kwaliteiten en daarover hennepleem met uiteindelijk een houten vloer. De binnenwanden zijn voorzien van leemstuc. De woning is volledig circulair.
Verwarmen, koelen, ventileren en warmwater bereiding is mogelijk met een kleine all-in-one lucht-lucht warmtepomp zonder buiten unit. Met 30 zonnepanelen is er jaarlijks nog 3000 kWh over.

LocatieSilvolde
ThemaParticulier
TypeNieuwbouw
OpdrachtgeverParticulier
StatusOpgeleverd