Van de Looi Van Aken Architecten


architecten / partners


De collectieve geschiedenis van de naamgevers van het bureau gaat ver terug. Voordat Frans van de Looi en Dick van Aken hun krachten bundelden onder de naam Van de Looi Van Aken Architecten werkten ze al ruim 20 jaar samen. Frans eerst als mede directeur bij Van de Looi en Jacobs Architecten 1987 - 2018, waar Dick als architect werkzaam was in de periode 1999 - 2013. In 2014 startte Dick zijn eigen architectuurstudio onder de naam Dick van Aken Architectuur. In 2019 ging Frans verder onder de naam Van de Looi Architecten. Ondanks dat het 2 aparte bureaus waren, bleef de samenwerking nauw. Voor beiden was een gezamenlijk bureau een logisch vervolg.

Van de Looi Van Aken Architecten is daarmee enerzijds een nieuw en jong architectenbureau in Arnhem met 35 jaar ervaring en expertise. Sinds 1987 zijn er veel projecten gerealiseerd en verschillende bijzondere gebouwen opgeleverd door heel Nederland.

Vanuit een uitgebreid en multidisciplinair netwerk kan Van de Looi Van Aken Architecten op efficiënte wijze complexe en middelgrote werken aan. Wij werken voor zowel particuliere- als professionele opdrachtgevers.

Het bureau levert inspirerende, architectuur en economisch verantwoorde plannen. Door intensief de dialoog aan te gaan met opdrachtgevers ontstaan hoogwaardige architectuur- en interieurprojecten voor de toekomst, die worden gekenmerkt door een eigen en tijdloze vormgeving.